Llibre Obert

Llibre Obert és una ONG que vàrem fundar amb uns amics el 2002, amb l'objectiu de publicar llibres de contes amb llegendes i dibuixos de nens i nens de llocs desfavorits i retornar els beneficis de les vendes a la comunitat visitada.

Em vaig encarregar, a banda d'altres temes, del disseny i maquetació de la col·leccó i la composició, pàgina a pàgina dels dibuixos de la mainada que participava als tallers, tot intentant conservar una unitat estètica malgrat les diferències d'estil entre ells, i, sobretot, sense afegir-hi ni una sola línia meva. Vaig posar especial atenció en que tots els participants –uns 30 en cada projecte– tinguessin algun dibuix seu reproduït al llibre.

Els llibres es van publicar en edició bilingüe, en català i la llengua de la zona os es feia el taller.

Durant els tres anys que en vaig formar part es van publicar dos títols. "El Gros bec de l'Ocell Caçador" va ser el primer dels dos i es va fer a Dodgi, un llogaret de Togo, i els drets d'autor van poder financiar la construcció d'una nova escola. Aquesta és la coberta:

 

Algunes de les pàgines interiors

       

Com podreu veure, al llibre vam incloure, només faltaria! fotografies dels autors/es, mostrant els seus treballs.

  

Per fer el segon,"Biatatà", vaig anar a Porto de Tràs, un poblat d'Itacaré al Brasil, i allà la comunitat va destinar els beneficis a adquirir màquines de cosir i material per al taller de confecció. Aquesta és la coberta:

I aquí podeu veure algunes pàgines interiors:

         

    

    

Com podeu veure, els nens i nenes que van participar al taller estàn molt contents i satisfets amb els seus dibuixos.

 

Correu: laconxita@gmail.com
Copyright © 2021 Conxita Rodríguez Isart - Tots els drets reservats